Умориха 5-месечно бебе, "лекувано" от Ковид-19 с кръв от костенурка

Близките на момиченцето са в тежко, но стабилно състояние

28.05.2020 | 17:00 Редактор: Искра Ангелова
Умориха 5-месечно бебе,

5-месечно момиче почина, след като пило кръв от костенурка, за да се предпази от Ковид-19.

Местните медии в Доминиканската република съобщават, че 7-годишната ѝ сестра и родителите ѝ също са хоспитализирани, след като са пили кръвта на животното, като част от отвара, препоръчана им от вещици от Хаити. Докладът сочи, че бебето вече е било мъртво при хоспитализирането му в болница.

За близките на момиченцето се твърди, че са в тежко, но стабилно състояние, съобщава "Дейли Мейл".

"Тези случаи са причинени от хора, които смятат, че този вид "напитка" може да има лечебни свойства, но в крайна сметка могат да бъдат смъртоносни", каза директорът на болницата.

Твърди се, че бебето е починало в неделя, въпреки че подробности бяха изнесени едва във вторник. Местните доклади сочат, че бебето е хаитянин, но не е ясно дали е живяло в бившата френска колония или в Доминиканската република.

През август 2012 г. четири деца от същото семейство бяха открити мъртви в Хаити, след като бяха "лекувани" от медицинско лице, което твърдяло, че ще ги излекува от мистериозна болест.

Според официалната статистика в Хаити са регистрирани 33 смъртни случая на Ковид-19 и 1174 на заразени.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Не е пило бебето кръв от костенурка,а сбърканите му родители са му дали.На съд за безотговорно поведение и умишлено убийство!Научете се,че кръв от костенурка НЕ ЛЕКУВА.21 век сме.А това нека е за урок на останалите!Дано повече не се размножават,че много станаха *** по света! Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Егати небивалицата! Но не вярвам това да е от кръвта на костенурката, по-скоро от някоя друга съставка на "отварата". Сигнализирай за неуместен коментар