САЩ налагат нови санкции заради "Северен поток-2"

Това съобщи американският посланик в Берлин Ричард Гренел

27.05.2020 | 11:42 Редактор: Тодор Петров
САЩ налагат нови санкции заради

Вашингтон обмисля да наложи нови санкции на газопровода "Северен поток-2". Това заяви американският посланик в Берлин Ричард Гренел. Корабите "Академик Черкаски" и "Fortuna", които участват в полагането на тръбите на руско-германския газопровод по дъното на Балтийско море, се следят от САЩ и вече са подготвени санкции срещу тях, каза още американският дипломат.

Гренел уточни, че предвижданите санкции не подлежат на партийно одобрение, информира БГНЕС, позовавайки на световните агенции. Германските медии съобщават, че заради противопоставянето си срещу газопровода Вашингтон е обтегнал отношенията си не само с Москва, но и с Берлин.

Председателят на Комисията по външни работи към Съвета на федерацията - Константин Косачов смята: заплахата от санкции е свидетелство, че САЩ са убедени, че Русия ще завърши строителството на "Северен поток-2". 

"През февруари по време на Конференцията по сигурността в Мюнхен американският министър на енергетиката увери партньорите, че Русия няма да може да завърши "Северен поток-2" в условията на американските санкции, тъй като няма необходимата технология. Настоящите заплахи за санкции показват, че американците все още вярват в нас, повече от всеки друг“, казва Косачов. 

Според него целта не е натиск, а нанасяне на щети.

Снимка, архив: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 3
Нина
преди 3 години
Тия не спряха да се правят на Господ Сигнализирай за неуместен коментар