Искат еднакви мерки за безопасност в заведенията в ЕС

Идеята е да се създаде чувство за единност, заяви евродепутатът Цветелина Пенкова

25.05.2020 | 12:36 Редактор: Тодор Петров
Искат еднакви мерки за безопасност в заведенията в ЕС

Група от евродепутати изпрати писмо до председателя на Европейската комисия - Урсула фон дер Лайен, с предложения за подпомагане на отварянето на заведенията и ресторантите в ЕС. 

Целта ни е потребителите да бъдат защитени възможно най-много и да се върне тяхното доверие в ресторантьорския бранш, както и да има уеднаквяване на мерките и критериите за социална дистанция в блока. Това каза евродепутатът Цветелина Пенкова в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV. 

"Идеята е да се създаде чувство за единност, за да може потребителите да виждат по еднакъв начин приложени мерките за безопасност в ЕС. Необходимо е в ресторантите да бъде направено разстояние между зоните за изчакване и зоните, в които хората се хранят, за да може да бъде извършена дезинфекция при смяна на посетителите и да се спазва необходимата дистанция", заяви Пенкова.

Тя коментира, че в писмото се предлага да се даде единна индикация за мерките за социална дистанция и е да еднакъв критерия за разстоянието.

Вижте повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
а да бе... ние добре, че не приложихме вашите мерки, че щяхме да закъсаме здраво... не искаме като вас Сигнализирай за неуместен коментар