Шестима души бяха застреляни в Калифорния

Нападателят беше застрелян от полицията.

08.06.2013 | 11:36
Шестима души бяха застреляни в Калифорния

Мъж, въоръжен с автоматична пушка, уби шестима души в Санта Моника, Калифорния, вчера, преди полицията да го застреля в библиотеката в градския колеж.

Началникът на полицията Жаклин Сийбрукс на пресконференция описа нападателя като бял мъж на възраст между 25 и 30 години, облечен целият в черно и с бронирана жилетка.

Представители на полицията на брифинг заявиха, че убийствата започнали като инцидент с домашно насилие. Първите две жертви били братът и бащата на стрелеца. Те били намерени в горяща къща на около километър от кампуса на колежа на Санта Моника, където беше убит стрелецът. Той убил и ранил още няколко дущи, преди да бъде застрелян от полицаите в библиотеката на колежа.

Кампусът бил претърсен за втори заподозрян. Очевидци видели как шестима полицаи задържат мъж, облечен в черно, с надпис на гърба "Животът е хазартна игра" (Life is a Gamble), който не изглеждал ранен. Не сме сигурни на 100 процента, че убитият стрелецът е действал сам, каза началникът на полицията, която съобщи, че "лице, представляващо интерес", е задържано във връзка с насилието.

То се разигра на около 5 км от мястото, където президентът Барак Обама присъстваше на благотворителен обяд за събиране на средства за Демократическата партия.