Меркел и Оланд търсят общо решение за проблема с младежката безработица (видео)

Според Евростат около 6 млн. души на възраст под 25 години са без работа в рамките на ЕС.

30.05.2013 | 16:08
Меркел и Оланд търсят общо решение за проблема с младежката безработица (видео)

Френският президент Франсоя Оланд посреща в Париж германският канцлер Ангела Меркел. Три са основните теми в дневния ред на разговорите им – справянето с младежката безработица, банковия съюз и спорното налагане на вето върху китайския внос на соларни панели в Европейския съюз.

Срещата идва ден след като Еврокомисията даде на Франция две години допълнително, за да достигне целите си по отношение на дефицита. Берлин пък смекчи тона за бюджетни съкращения в рамките на общността, заради което получава все по-голяма критика. Германия също заговори за създаване на работни места.

Според Евростат около 6 млн. души на възраст под 25 години са без работа в рамките на ЕС. Германия постигна серия от двустранни споразумения в борбата с младежката безработица, със страни като Испания и Португалия. Те предвиждат мерки за насърчаване на наемането на млади специалисти, както и провеждането на стажове.

Разговори за такова споразумение се водят и с Франция. Тези договори се разглеждат като нова общо европейска инициатива за създаване на работни места за младежи в рамките на общността.

Вижте подробностите във видео файла.