Пожар уби десетки в Подмосковието

Късо съединение е причина за трагичния инцидент в психоневрологична клиника.

26.04.2013 | 08:00
Пожар уби десетки в Подмосковието

Десетки пациенти загинаха при пожар в психоневрологична клиника в Подмосковието, причинен от късо съединение, предаде РИА „Новости”.

По първоначални данни броят на жертвите е 38 души, сред които има двама медицински работници. Само трима души са се спасили при пожара - медицинска сестра е извела от горящата сграда двама пациенти.

Едноетажната сграда е изгоряла в резултат на късо съединение. От всички, които са се намирали вътре са оживели само трима души,” заявява представител на медицинските служби.

„По предварителна информация в сградата, при момента на избухване на пожара, са се намирали 41 души, спасили са се трима,” заявява прессекретарят на руското министерство на здравеопазването Олег Салагай.

На всички прозорци в психоневрологичната клиника в Подмосковието, където избухна пожар, е имало решетки, загиналите са намирани в леглата си, уточнява РИА „Новости”.

На мястото работят 18 екипа на Бърза помощ. По данни на руското министерство на вътрешните работи пожарът е потушен към 4:30 часа сутринта българско време.