Джохар Царнаев дойде в съзнание (видео)

ФБР вече разпитва основния заподозрян за атентата в Бостън.

22.04.2013 | 09:52
Джохар Царнаев дойде в съзнание (видео)

Уличеният за атентата в Бостън Джохар Царнаев е дошъл в съзнание и вече е разпитван от ФБР, съобщават световните агенции. Той бе тежко ранен при престрелка край Масачузетския технически университет и до днес не бе в състояние да сътрудничи на властите. Куршум прониза езика на 19-годишния атентатор и излезе през тила му. Царнаев бе настанен в реанимацията на болница в Бостън, но днес състоянието му вече позволява да бъде разпитван за 26-годишния му брат Тамерлан, който бе застрелян от силите за сигурност. Федералното бюро за разследване се опитва да установи дали двамата чеченци  са имали съучастници и как са били направени самоделните взривни устройства, открити в дома на Джохар при ареста му.

Следователите задават въпроси предимно за евентуални съучастници, както и за други възможни терористични атаки и взривни устройства.

Царнаев не може да говори поради раната си, така че дава отговори на въпросите в писмен вид. Възможно е 19-годишният младеж да бъде осъден на смърт.

Братята Царнаеви са основните заподозрени за взривовете по време на маратона в Бостън, при която загинаха трима и бяха ранени 176 души.