Единият заподозрян за атентата в Бостън е убит

Полицията провежда мащабна операция в предградие на града в опит да залови втория извършител.

19.04.2013 | 15:52
Единият заподозрян за атентата в Бостън е убит

Единият заподозрян за атентата в Бостън е мъртъв, другият остава на свобода, съобщават световните агенции. Американската полиция провежда мащабна операция в предградие на града в опит да залови заподозрения. Над 9000 полицаи участват в операцията. 

Органите на реда предприеха акцията, след като в кампуса на Масачузетския технологичен институт беше прострелян полицай, който малко по-късно почина.

В градчето Уотъртаун са разположени големи полицейски сили. Свидетели разказват, че се чуват експлозии и стрелба.

Полицията потвърди, че заподозрените са свързани с експлозиите на финала на маратона в Бостън и съобщи, че единият заподозрян е убит. На кадри, излъчени по телевизията, се вижда мъж, който лежи на земята, заобиколен от полицаи.

На пресконференция полицията съобщи, че се издирва втори заподозрян – на разпространените по-рано снимки той е със светлосива шапка.

От полицията предупредиха, че издирваният е въоръжен и е много опасен и посъветваха местните жители да не напускат домовете си.

В понеделник на финала на маратона в Бостън избухнаха експлозии, при които загинаха трима души, а около 180 бяха ранени.