Дупка в Чикаго погълна три автомобила

Обилни дъждове и наводнения усложниха обстановката в американския град.

19.04.2013 | 12:49
Дупка в Чикаго погълна три автомобила

Огромна дупка в Чикаго, Илинойс погълна три автомобила. Ямата с големина между 6 и 12 метра се е образувала внезапно в четвъртък на пътя, по който се движели коли. Един от шофьорите - Мирко Кривокуча е откаран в болница. Няма жертви и тежко пострадали.

Причината за инцидента е спукан стар водопровод, от който се излива водата в района, смятат властите. Според тях обилните дъждове в щата не са причина за необичайния инцидент.

Ограничен е достъпът на хора в района на пътя, защото са възможни нови срутвания.

През последните дни околностите бяха връхлетени от силна буря и проливни дъждове. Целият град е наводнен. Заради тежката обстановка губернаторът Пат Куинс обяви бедствено положение. Затворени са училища и учреждения, движението по някои магистрали е спряно, анулирани са полети и се препоръчва жителите да останат по домовете си. Прогнозите са за още валежи в следващите дни.

Местните власти описват бедствието като най-тежкото за последните 20 години.

Подобен инцидент с яма в земята имаше преди месец в Тампа, Флорида. Джефри Буш (37-годишен) беше погълнат от дупка, образувала се под спалнята му. Тялото му все още не е извадено, защото според специалисти има опасност от ново пропадане на земята.