Писмо със смъртоносна отрова бе изпратено до американски сенатор (видео)

Неизвестно лице изпратило рицин по пощата на републиканеца Роджър Уикър. Опасният плик е бил засечен при рутинна проверка.

17.04.2013 | 08:45
Писмо със смъртоносна отрова бе изпратено до американски сенатор (видео)

Плик със смъртоносната отрова рицин е бил намерен в пощенската служба, в която пристигат писмата за членовете на Конгреса на САЩ, предаде Reuters. Пликът е бил адресиран до сенатора републиканец от Мисисипи Роджър Уикър. Лабораторният анализ е потвърдил, че в писмото е имало рицин.

Писмото е пуснато в Мемфис, щата Тенеси, и няма подател. Видът на плика не е бил подозрителен, отровата е засечена при рутинна проверка. Пликът не е стигнал до сенатор Уикър, каза пред журналисти шефът на демократите в Сената Хари Рийд. Вече има заподозрян по случая.

Пощенската служба на Конгреса се намира извън Капитолийския хълм. През 2004 плик с бял прах, оказал се рицин, бе получен в канцеларията на тогавашния лидер на републиканското мнозинство в Сената Бил Фрист.

Уикър не е участвал активно в дебатите за контрола върху огнестрелните оръжия или за имиграцията - двете големи политически теми, които са актуални в момента в САЩ.