Сгрешено гориво спря бронирания автомобил на Обама

Шофьорът на най-охраняваната кола в света сипал дизел вместо бензин в резервоара.

20.03.2013 | 19:14
Сгрешено гориво спря бронирания автомобил на Обама

Автомобилът на Барак Обама куриозно се повреди по време на посещението на американския президент в Израел. Специално докараната от САЩ бронирана машина спря, понеже шофьорът се объркал и сипал дизел вместо бензин в резервоара.

Нелепият инцидент стана по пътя между летище "Бен Гурион" и Йерусалим, а малко по-късно бе установена причината. Наложи се специалната кола, наричана в Америка "Звяра" заради непробиваемата й защита, да бъде заменена с друга лимузина. Тя бе докарана от съседна Йордания, където Обама ще е на посещение в петък.

Моти Матмон, собственик на израелска автокъща, разказа, че от щатското посолство му се обадили около 10 часа сутринта, за да издърпа закъсалия автомобил.

„Казаха ми, че е колата на Обама, но не обясниха какво е станало. Когато пристигнах, шофьора го нямаше, бяха останали само механиците. Ситуацията беше доста комична“, добавя той. Именно Матмон разкри пред медиите каква е причината за повредата на автомобила.

Американските тайни служби, които се грижат за безопасността на президента, излязоха с доста по-сдържаното обяснение „технически проблем“.