Кинезитерапевт: Техники от източната медицина свалят напрежението

Има голямо безпокойство в Женева, Во и Тесин, сподели Мария Якоб

10.04.2020 | 22:14 Редактор: Искра Ангелова

Швейцария е 11-ата държава с най-много случаи на Ковид-19 в света. 24,551 са заразените до момента в страната. В сряда правителството удължи смешните мерки до 26 април.

"Смъртните случаи се увеличават всеки ден. Днес са почти 1 000 починали, има голямо безпокойство в Женева, Во и Тесин. Там има много хора, които ежедневно преминават границата, защото живеят от едната страна на границата, а работят в Швейцария. Там е най-големият брой на положителни проби и смъртни случаи", каза кинезитерапевтът Мария Якоб в предаването "Денят ON AIR".

Тя посочи, че в Берн има само 38 смъртни случаи.

"Хората тук са спокойни, не са изпаднали в паника и депресия. Това, което правителството направи, е да препоръча на гражданите да не излизат от вкъщи без необходимост, това се спазва. Да не се правят събирания на повече от 5 човека на едно място, също така отпуска голям пакет финансови помощи за фирми, които спряха да работят и намалиха работното си време", допълни Мария Якоб.

Кинезитерапевтът сподели, че фирмите са минали на намален работен ден. 

"Само част от заплатата на работника се плаща от фирмата, а останалата част от мерките, които предприеха. Отпусна се много голяма сума за безлихвени кредити на самите фирми, които да бъдат погасени в рамките на 6-7 години", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Специалистът посочи, че една от фирмите, която произвежда апарати за инхалации и интубиране, е увеличила производството си двойно, а също така е наела повече работници. 

"Стресът е от най-лошите неща, които може да си позволи човек. Има много техники от източната медицина, с които уравновесяват енергията в тялото. По този начин отпускат и намалят напрежението", каза още Мария Якоб.

Тя е категорична, че дори в домашни условия, може да се погрижим за 3 енергийни канала. Единият е енергийният канал на бъбреците, който отговаря за страха, другият е на белия дроб, който в момента е уязвим и енергийният меридиан на трите нагревателя, който отговаря за имунитета.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК