Ръкавиците предпазват? Мед. сестра показа колко лесно може да се заразим

Моли призовава: Дори и да имате ръкавици, необходимо е да миете ръцете си често

10.04.2020 | 19:58 Редактор: Юлия Христова

Част от защитните средства за предпазване от заразяване с коронавирус са ръкавиците. Надежден ли е обаче този аксесоар? Медицинска сестра от САЩ разказва колко лесно може да се заразим с Ковид-19 именно чрез ръкавиците. 

Моли Ликси е медицинска сестра, работила години наред в спешното отделение в болница в американския щат Мичиган. След избухването на заразата с Ковид-19, тя забелязва, че все повече хора започват да носят ръкавици като отиват да пазаруват. Затова решава нагледно да покаже, че ръкавиците не са надеждно средство за предпазване от заразата.

В домашни условия тя прави клип, в който симулира пазаруване и показва как става предаването на вируса от щандовете, опаковките, телефона, портфейлите, и то когато си се екипирал подобаващо с ръкавици

Моли показва как след всяко пипане на продукт в магазина и последвало докосване до лицето, боята олицетворяваща вируса, остава по нея. 

Моли призовава: "Дори и да имате ръкавици, необходимо е да миете ръцете си често и да не пипате лицето си, не пипайте мръсния си телефон, защото вирусът полепва по нас". 

Вижте още в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Жужа
преди 4 години
Ама ръкавиците пазят ръцете, лицето няма как. Не е нужно някой да го показва Сигнализирай за неуместен коментар