Пандемията тласна рейтинга на Тръмп към рекордно високо ниво

49% от анкетираните одобряват работата на американския държавен глава

10.04.2020 | 23:12 Редактор: Искра Ангелова
Пандемията тласна рейтинга на Тръмп към рекордно високо ниво

Рейтингът на президента на САЩ Доналд Тръмп достигна рекордно ниво след встъпването му в длъжност на фона на пандемията. Това се доказва от резултатите от проучване на общественото мнение, проведено от 4 до 7 април по инициатива на Fox News. 

Според данните 49% от анкетираните одобряват работата на Тръмп като държавен глава. Обратното мнение споделят други 49% от участниците в проучването, 2% не са дали отговор. 

По-рано, за целия период на провеждане на тези анкети на Fox News, досега не е имало случай, в който рейтингът на президента да е надвишавал 48%. Това се случи миналия месец, както и през февруари 2017 г., съобщава "Фокус".

Според изследователите нарастващата популярност на Тръмп е свързана със загрижеността на гражданите за разпространението на вируса. Повечето респонденти смятат за подходящи предприетите мерки, взети от администрацията на президента. 

На въпроса дали се притесняват от вируса, 94% от анкетираните са отговорили утвърдително, а останалите 6% не се притесняват от пандемията. 76% от анкетираните признаха, че се страхуват да не се заразят.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
ДжоБързия
преди 3 години
Lol фейк Нюз! Хората масово го плюят..всеки път като вляза в Крогера или Пъбликса и чувам как му се подиграватТръмпутин е пътник.. ще загуби със сигурност Дженерал изборите есента Сигнализирай за неуместен коментар