Разказ от първо лице за страха и призрачните градове в Испания

Рекорден брой смъртни случаи във Франция, Италия отпуска 400 млрд. евро за подпомагане на засегнатите

07.04.2020 | 12:33 Редактор: Тодор Петров

Рекорден брой смъртни случаи за едно денонощие във Франция. За последните 24 часа починалите са 833-ма - най-високото ниво от избухването на пандемията в страната. Така общият брой на жертвите на заразата е близо 9000.

В Италия за последното денонощие жертвите достигнаха повече от 630. Лъч надежда се вижда само в намаляването на броя на хората в интензивните отделения. Властите на Ботуша отпускат 400 милиарда евро за подпомагане на засегнатите от кризата предприятия. 

В Испания се наблюдава лек спад в броя на починалите. Въпреки това страхът продължава да е основното чувство сред населението, а градовете са пусти и призрачни. Наложените ограничения остават в сила.

Пуста изглежда и една от най-популярните туристически дестинации - остров Майорка. Марко Видал се намира в курорта Кала Бона на 70 километра от столицата на Балеарските острови. Той споделя, че за първи път вижда толкова туристическо място в този навяващ тъга вид.

Сериозно продължава да е положението и в испанската столица Мадрид. Пандемията от коронавирус оказва силно влияние върху икономиката на страната. Само за миналия месец в Испания са регистрирани рекорден брой безработни.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК