Джонсън е в съзнание, световни лидери му пожелаха бързо възстановяване

Не е известно британският премиер да има сериозни здравословни проблеми

07.04.2020 | 12:48 Редактор: Ивет Арабова

Световните лидери пожелаха на Борис Джонсън да се възстанови час по-скоро. Британският премиер прекара нощта в интензивното отделение на лондонска болница, след като симптомите на Ковид-19 са се влошили. Той беше хоспитализиран в неделя вечерта - 10 дни след като беше диагностициран с вируса. През това време Джонсън имал упорита кашлица и е поддържал висока температура въпреки самоизолацията.

От изявление на "Даунинг стрийт" става ясно, че Джонсън остава в съзнание и е бил преместен в интензивното отделение като предпазна мярка, в случай че се наложи да бъде поставен на вентилация. И увериха, че той получава необходимите грижи. Според други източници той е бил подложен на кислородно лечение.

При диагностицирането на Джонсън с Ковид-19 той беше с леки симптоми и се самоизолира в дома си. А приятелката му Кари Симъндс, с която през лятото очакват дете, се премести от "Даунинг стрийт", след като част от персонала се разболя. Преди дни тя обяви, че е имала симптоми. 
 
"Искам да изкажа съпричастност към британския премиер Борис Джонсън. Пожелавам му бързо възстановяване. Той е мой приятел и велик лидер", каза президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Не е известно Джонсън да има сериозни здравословни проблеми, въпреки че се е борил с теглото си, а някои смятат, че е трябвало да си вземе повече отпуск.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Bloomberg/Leon Neal

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК