Първо денонощие без жертви на коронавируса в Китай

Вдигат блокадата над Ухан

07.04.2020 | 10:26 Редактор: Александра Иванова
Първо денонощие без жертви на коронавируса в Китай

За първи път Китай отчита нула смъртни случая от Ковид-19 за изминалото денонощие. А в броя на заразените има спад - 32-ма са регистрираните. Те са пристигнали от чужбина. Властите в страната са обезпокоени, че втората вълна на инфекцията може да бъде внесена от пристигащи чуждестранни граждани.

Бяха отчетени и първите безсимптомни случаи в началото на април. Повече от 1033 асимптоматични пациенти са под медицинско наблюдение. Поради това страната вече е затворила своята граница за чужденци, включително за тези с визи или разрешения за пребиваване. Международните полети са намалени, като китайските и чуждестранните авиокомпании могат да извършват само един международен полет седмично, предава BBC.

От утре градът, в който бе регистриран първият случай на Ковид-19 в света, ще бъде отблокиран. Хората ще могат да напуснат Ухан за първи път от януари. До този момент само хората от жилищни комплекси без нито един заразен можеха да напускат домовете си за общо два часа дневно. 

Повече от 3331 души загинаха в страната, която първа бе ударена от Ковид-19, а 81 740 са били потвърдени като заразени.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК