Експлозия в небостъргач в Мексико уби десетки

Над 100 души са ранени, поне 30 работници са блокирани в мазето на сградата.

01.02.2013 | 08:25
Експлозия в небостъргач в Мексико уби десетки

Най-малко 32 души са загинали при експлозия в небостъргач в Мексико сити, предаде ИТАР-ТАСС. В сградата се намира централата на петролния гигант „Пемекс“. Над 100 души са ранени. След взрива е избухнал пожар.

Предполага се, че в мазето на сградата има блокирани поне 30 души. Веднага е започнала спасителна акция. В сградите на комплекса работят около 10 000 души.

Причината за взрива не е ясна, вероятно става въпрос за проблем с електрозахранването. Инцидентът е причинил големи щети и е предизвикал хаос по улиците на мексиканската столица.

Местни медии информираха, че часове след началото на спасителните работи в сградата на държавната петролна компания, действията на екипите са били прекратени спешно по неизвестни причини. Голяма група хора бързо напусна мястото, където се разчистват развалините.

Представители на властите, които издадоха заповедта за прекратяване на работата и евакуация на спасителите, засега не обясняват причините за решението. Появиха се версии, че по време на работата се е появила силна миризма на газ или че конструкцията е поддала.

От мястото на спасителните работи е изведена и техниката, допълва ИТАР-ТАСС.

През последните месеци имаше няколко взрива в различни рафинерии на „Пемекс“.