Оптимистично: Над четвърт милион души са се излекували от коронавирус

Спад на жертвите в Италия, Франция, Испания и Германия

06.04.2020 | 11:27 Редактор: Александра Иванова
Оптимистично: Над четвърт милион души са се излекували от коронавирус

Над милион и двеста хиляди души са заразените с Ковид-19 по света. Повече от четвърт милион са се възстановили от началото на пандемията в световен мащаб. Това сочат данни на Университета "Джонс Хопкинс". Починалите вече са близо 70 000.
 
За изминалото денонощие в Италия са починали 525 души. Това е най-малкият брой жертви за един ден от 19 март насам. Броят на хоспитализираните намалява за първи път. За трети пореден ден намалява броят на новите смъртни случаи и в Испания.
 

В Германия за четвърти пореден ден има спад на новите случаи на заболели.

Починалите във Франция за последните 24 часа са 357. Това е най-малкият брой жертви на коронавируса за денонощие през последната седмица, съобщи генералната здравна дирекция, цитирана от "Франс прес". От началото на пандемията в страната са починали общо 8 078 души, 5 889 от тях в болници и 2 189 в старчески домове и други медицинско-социални заведения.
 
Около 80% от гражданите на Руската федерация, които са заразени с новия коронавирус, са хора на възраст от 18 до 60 години. Повечето от тях са завърнали се от чужбина. От останалите 20 на 100 - 15% са хора над 60 години и 5% са деца.

Всички завърнали се от чужбина ще бъдат тествани, но в режим на изолация, защото руският опит показва, че след самолетен полет рязко се променя състоянието на лигавиците и установяването на патогена е най-трудно. Затова пътникът трябва да бъде поставен в изолация и чак след това да бъде изследван.
 
До този момент в Русия са регистрирани 5 389 случаи на коронавирус. Повече от половината в Москва. По данни на федералния оперативен щаб, починалите са 45 души, информира ТАСС, цитирана от dnes.bg 

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК