Тръмп към американците: Пригответе се за ужасяващ брой жертви

В САЩ сравниха ситуацията с нападението над Пърл Харбър и атентатите от 11.09

06.04.2020 | 07:39 Редактор: Тодор Петров
Тръмп към американците: Пригответе се за ужасяващ брой жертви

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди американците да се се приготвят за ужасяващ брой на смъртните случаи през следващите няколко дни. Броят на заразените с коронавирус в страната превиши 300 000. 

По време на брифинг в Белия дом Тръмп заяви, че над 3000 военни медици са били изпратени в различни точки на страната да помагат за справяне с Ковид-19. Президентът каза още, че пикът на пандемията в САЩ се очаква в следващите няколко дни. 

По-рано ръководителят на американските здравни органи - генерал Джером Адамс заяви, че тази седмица ще е една от най-тъжните за голяма част от населението. Адамс сравни ситуацията с нападението над Пърл Харбър и атентатите от 11 септември.

Снимка: БГНЕС

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 2
H.Efrahim:
преди 3 години
."Издигете чистотата в култ...Много и незнайни болести ще се явят. Хората ще падат по улиците без видима причина и без видимо да се боледували, а това е все още предотвратимо, защото в е във вашите ръце" /От книгата на Кр. Стоянова - ВАНГА -1990 г., стр.92 Сигнализирай за неуместен коментар