The Guardian: Българи и румънци, във Великобритания няма да ви хареса

Властите предвиждат стартирането на отрицателна рекламна кампания, която да държи имигрантите далеч от Острова.

28.01.2013 | 08:35
The Guardian: Българи и румънци, във Великобритания няма да ви хареса

Моля, не идвайте във Великобритания – тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена“, това послание замислят да отправят към имигрантите управляващите на Острова, съобщи  британският вестник The Guardian. Целта е да бъде намалена имиграцията догодина, когато ще отпаднат ограниченията за работа за граждани на Румъния и България.

Според доклад на британски министър, негативната рекламна кампания трябва "да коригира впечатлението, че улиците тук са постлани със злато".

Планът, който ще се фокусира върху недостатъците на британския живот, предвижда още да се ограничи достъпа на имигранти от Европейския съюз до държавна работа или да бъдат депортирани онези, които отидат в страната и не намерят работа в срок от три месеца.

Депутатът консерватор Филип Холобоун твърди, че за две години общността на българите и румънците ще достигне 425 000 души. Но експерти поставят под съмнение подобни прогнози, тъй като те се основават на броя на поляците и чехите, които дойдоха във Великобритания през 2004, посочва The Guardian. Според MigrationWatch 250 000 българи и румънци ще дойдат на Острова през следващите пет години.