Уго Чавес преборил респираторната инфекция

Президентът на Венецуела не се е появявал на обществени места от средата на декември миналата година.

27.01.2013 | 13:18
Уго Чавес преборил респираторната инфекция

Президентът на Венецуела се преборил с респираторната инфекция, от която страдаше след направената му през декември четвърта операция за отстраняване на ракови образования, съобщи министърът на комуникациите в страната Ернесто Вйегас.

„Респираторната инфекция е преодоляна, но все още има някои симптоми на белодробно заболяване, които трябва да бъдат излекувани,” коментира Вйегас преди среща на Общността на латиноамериканските и карибските държави и Европейския съюз, която се проведе в Чили.

Уго Чавес не се е появявал на обществени места от средата на декември миналата година, когато беше опериран в кубинска болница. Хирургическата интервенция продължи шест часа с известни усложнения, които обаче били овладени от лекарите. Дни по-късно правителството информира, че Чавес е развил респираторна инфекция. В началото на годината дългогодишният президент  на Венецуела беше преместен в бункер на бившия кубински лидер Фидел Кастро.

В продължение на седмици информацията за състоянието на Чавес оставаше противоречива. За неопределено време е отложена и церемонията по полагане на клетва за нов президентски мандат.