Bulgaria Air и Cyprus Airways с общи полети между София и Кипър

Пътниците ще могат да купуват двупосочни билети, използвайки двете авиокомпании.

25.01.2013 | 17:55
Bulgaria Air и Cyprus Airways с общи полети между София и Кипър

След двугодишни преговорни националният превозвач Bulgaria Air и Cyprus Airways подписаха договор за извършване на общи полети по дестинациите София- Ларнака и София-Пафос. Договорът влезе в сила от 24 януари и с негова помощ пътниците ще могат да си купуват двупосочни билети, използвайки двете авиокомпании.
„Когато летяхме отделно, нашите пътници можеха да ползват само полетите в петък и неделя, а пътниците на кипърските авиолинии-тези в понеделник и четвъртък“, коментира търговският директор на Bulgaria Air Мария Стоянова и допълни, че споразумението увеличава възможностите за планиране на пътуването.

В момента с националния превозвач пътуват 60 хиляди пътници годишно по дестинацията България-Кипър. С подписването на договора и двете компании очакват ръст на превозените пътници. През летните месеци са планирани и допълнителни полети.

Споразумението и увеличаването на честотата полетите е особено важно за бизнеса между двете страни, коментира Ставрос Киприану, директор „Продажби“ в Cyprus Airways.

Цените на билетите започват от 65 евро за еднопосочен и 130 евро за двупосочен билет без летищни и други такси.

Репортаж по темата вижте от видео файла.