Тръмп: Спазването на дистанция е въпрос на живот и смърт

Чакат ни много, много болезнени 2 седмици, заяви той

01.04.2020 | 20:36 Редактор: Искра Ангелова

Броят на смъртните случаи в Съединените щати от Ковид-19 расте главоломно. Близо 4 000 са починали до момента, а над 188 хиляди души са заразени с вируса, което два пъти повече от общо заразените в Китай.  Само в Ню Йорк те са над 43 000 души.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди гражданите, че спазването на дистанция и ограничаването на контактите е въпрос на живот и смърт.

"Искам всеки американец да е подготвен за трудните дни, които предстоят. Чакат ни много, много болезнени 2 седмици", заяви Тръмп.

Правителствени анализатори прогнозират мрачен сценарий за смъртността от заразата. Възможно е вирусът да отнеме живота на между 100 и 200 хиляди души в цялата страна.

"Смъртността от тази зараза ще се покачи и след това ще спадне, като този спад ще бъде по-бавен, отколкото покачването. Така че въпросът е колко можем да бъде натисната кривата надолу", каза доктор Брик.

Очаква се пикът на заболели в страната да достигне своя връх по Великден. 

Американският президент е изправен пред сериозни критики, че няма достатъчно тестове, дихателни апарати и друго медицинско оборудване. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК