Създаването на нови работни места- сред целите на ирландското председателство

Хърватия ще бъде приета в общността през юли, прогнозира посланикът на страната в България.

15.01.2013 | 18:13
Създаването на нови работни места- сред целите на ирландското председателство

Растежът и създаването на нови работни места и система за ранно предупреждение за бъдещи финансови трусове са сред приоритетите на ирландското председателство – стана ясно днес на публична дискусия в София с участието на министър Томислав Дончев.

Хърватия ще бъде приета в общността на 1 юли, ще има развитие в преговорите и с Турция, Черна гора, Сърбия, Македония и Албания, прогнозира ирландският посланик Джон Роуън. Той обеща да работи за приключването на всички открити въпроси по присъединяване на България и Румъния към Шенген.

Междувременно ескалира напрежението в Северна Ирландия, след като през изминалата нощ младежи замеряха полицията и католическата църква в Белфаст с петролни бомби и камъни. Насилието, което продължава вече седмици, беше предизвикано от решение да не се издига британският флаг над кметството в града. Бизнесът  вече започна да изпитва негативите от изострената ситуация в региона.

Къде е България в контекста на ирландското председателство коментира за Bulgaria ON AIR бившият външен министър Соломон Паси. Вижте какво каза той от видео файла.