Москва е под пълна карантина, по-голяма част от заразените са млади

Кабинетът реши да няма наказателни лихви по кредитите за хората и бизнеса

30.03.2020 | 19:07 Редактор: Искра Ангелова

От днес и в Москва е в сила пълна карантина. В Русия има над 1800 заразени, а жертвите на коронавируса са 9. Страната затвори границите си. 

На московчани - близо 13 милиона милиона души, е позволено да излизат само до най-близкия магазин за храна, до аптеката или да разходят кучето си, но не на повече от 100 м от дома. Както и за медицинска помощ. 

Правителството иска подобни мерки в цялата страна. От днес границите са затворени, изключение има само за дипломати и тежкотоварни камиони. 

"В съответствие с указа на президента започна една неработна седмица. Другите области могат да помислят за същите мерки като в Москва", каза премиерът Михаил Мушистин.

За ден бяха отчетени и най-много заразени в страната - 302-ма".

Медии съобщават, че малка част от разболелите се са възрастни. Църквата подкрепи властта във взетите мерки.

"Скъпи мои, призовавам ви в следващите дни да се въздържате от посещения в храмовете", заяви Патриарх Кирил.

Добромир Славов живее в Москва вече 20 години. Разказва, че на лекарите са дадени документи да могат да се движат свободно. "Не съм виждал паника, но се усеща тревожност - какво ще стане с наемите", каза Добромир.

Кабинетът реши да няма наказателни лихви по кредитите за хората и бизнеса. 

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 4
Хан Крум
преди 3 години
А какво рарправяше малкият *** до преди да избяга панически във Валдай облечен в американският скафандър за дълбокия космос? Няло почва за вируса в русия. А нашите путиноидни комуноиди ме пригласяха.И ся ко стана? Радев не смее да си подаде носа изпод полата на Деса, малък *** не смее да си подаде носа от Малдай, Техноимпексовата млъкна и се покри - ми то добре, че Бочко и Мутафчийски бачкат до полуда и заради тях.Хайде Мутафчийски да се кандидатира за президент та да махнем Безделника. Сигнализирай за неуместен коментар