По улиците на Ню Йорк вече има мобилни морги

Те са пред вратите на две градски болници

30.03.2020 | 23:10 Редактор: Искра Ангелова
По улиците на Ню Йорк вече има мобилни морги

По улиците на Ню Йорк бяха разположени хладилни камиони в помощ на очакващите претоварване морги, съобщава New York Daily News. Те са директно пред вратите на две градски болници. 

Предполага се, че в тях трябва да бъдат прехвърлени тела на починали от коронавируса, в случай, че моргите в Ню Йорк не успеят да се справят с мащаба на пандемията. 

В нормални времена до 900 мъртви могат да бъдат поместени в градските морги, докато хладилните камиони ще осигурят около три и половина хиляди допълнителни места, информира "Фокус".

Въпреки факта, че в момента значителна част от моргите са празни, увеличаването на броя на смъртните случаи от коронавируса принуждава местните власти да се подготвят за най-лошия сценарий. 

"Ние сме в разгара на здравната криза, градът обяви извънредно положение“, заяви официалният представител на администрацията на града Аджа Ворси-Дейвис.

"В рамките на това обявление, учрежденията пуснаха в действие планове за действие в условията на извънредно положение, с което да помогнат да сме готови за всякакво възможно развитие".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК