Масово тестване за Ковид-19 в Сърбия, отпускат по €100 на всички пълнолетни

Жертвите в Испания, Италия и САЩ продължават да нарастват

30.03.2020 | 13:30 Редактор: Ралица Братанова

Расте броят на заразените с Ковид-19 и починали в съседни на България страни. В Сърбия, където болните са 740, започват спешни масови тестове. 

Сърбия отпуска по 100 евро за всеки сръбски гражданин на възраст над 18 г. - за около 5 млн. души. Съседката ни планира да инвестира около 5 млрд. евро в заеми и помощ за бизнеса. 

Обмисля се и целодневен полицейски час. Беше направена и импровизирана болница в Белград. 

Испания регистрира най-много смъртни случаи от Ковид-19 за ден. В страната от днес са в сила и нови по-строги ограничения заради пандемията от коронавирус. 

Българката Виктория Георгиева, която живее в Барселона, разказва, че първоначално не са се спазвали ограниченията. Италия е втора сред страните с най-много обявени смъртни случаи за изминалото денонощие, а общият брой на заразените доближава 100 хиляди. 

Съединените щати са с 460 смъртни случая за ден. С цел овладяване на пандемията американският президент Доналд Тръмп удължи до 30 април наложените в страната мерки за социална дистанция.

От днес и в Русия са в сила по-строги мерки заради Ковид-19 - столицата Москва въвежда строга карантина. От 30 март за всички московчани се въвежда режим на домашна самоизолация независимо от възрастта им. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
7 rate up comment rate down comment 0
кандидат за сръбско
преди 3 години
Сърбите отпускат по 100 евро, а нашите управници искат да пускаме СМС- и за дарения, които не се знае къде ще потънат, като досегашните такива на граждани и бизнесмени.Ще има ли отчет за похарчените или закупени материали с даренията в близко време?? Сигнализирай за неуместен коментар