Американски закон е "враждебен" за Путин

Държавният глава изрази задоволство от икономическото състояние на страната.

20.12.2012 | 17:47
Американски закон е

Наскоро приет закон в САЩ, добил популярност под името "Магнитски" е враждебен и трови двустранните отношения, коментира днес руският президент Владимир Путин по време на пресконференция. Според решение на Белия дом предвиждат се сурови наказания за руснаци, обвинени в нарушаване на правата на човека, включително отказ на американски визи и замразяване на активите им в САЩ.

Реакцията на Думата не се забави и бързо прие законопроект, който забранява американци да осиновяват руски деца. За да влезе в сила, законът трябва да бъде подписан от руския президент.
„Доколкото знам от проучванията, мнозинството руснаци са много негативно настроени към чужденците, които осиновяват наши деца. Това е наша грижа. Трябва да стимулираме връщането в семействата на изоставени деца и сираци“, коментира Путин.

Държавният глава изрази задоволство от икономическото състояние на страната и цитира редица добри показатели в тази област. Той приписа тези успехи на работата на правителството и посочи, че като цяло е доволен от кабинета и от премиера Дмитрий Медведев.

Изказванията на държавния глава категорично показали, че страната рязко стяга коланите в икономиката, коментира пред Bulgaria ON AIR тази седмица проф. Нина Дюлгерова, която следи отблизо политиката на Кремъл. Според нея Федерацията поемала нов курс както във вътрешната, така и на международната сцена.

Повече за приетия закон вижте във видео файла.