Спряно е пропускането на тежкотоварни автомобили към Сърбия

Българи блокирани в автобус на сръбска магистрала.

09.12.2012 | 16:13
Спряно е пропускането на тежкотоварни автомобили към Сърбия

Заради обилния снеговалеж и усложнената обстановка в Сърбия е спряно пропускането на тежкотоварни автомобили на всички гранични пунктове със западната ни съседка, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

От Министерството на външните работи съобщиха, че на магистралата между Суботица и Белград се е образувала 11-километрова колона от автомобили, автобуси и камиони в резултат на обърнал се ТИР българска регистрация при опит да изпревари снегорин. Местните власти са отстранили камиона, но движението продължава да бъде силно затруднено от силния сняг и навявания.

Български автобус е блокиран на магистралата във Воеводина, която свързва Унгария със Сърбия. Пътници разказаха, че през цялата нощ не е пристигнала полиция. Нямало и кой да разчисти магистралата.

До момента няма информация за пострадали български граждани. Пътуващите да се информират предварително за метеорологичните условия, да имат готовност да пътуват в зимни условия и да спазват правилата на движение, напомнят от външно министерство.