Българска акушерка със 17 обвинения във Великобритания

Маргарита Аврамова имала сериозни пропуски в знанията, комуникирала трудно и не преценявала правилно ситуации.

27.11.2012 | 10:55
Българска акушерка със 17 обвинения във Великобритания

Българска акушерка е разследвана за поредица от грешки в британска болница, съобщава Daily Mail.

Маргарита Аврамова била една от четирите български акушерки, наети в Кралската болница Съри в град Гилдфорд, графство Съри, през юни 2009. В продължение на месеци тя била под наблюдение поради опасения относно уменията й.

Според Грег Ънуин от Съвета по акушерство и медицински грижи съществували опасения относно пропуските в знанията на българката, затрудненията й с комуникацията, липсата на правилна реакция и уменията й за водене на регистър.

Срещу Аврамова се води разследване, повдигнати са 17 обвинения за допуснати грешки. Едно от тях е, че тя смятала да направи инжекция на бебе със спринцовка, съдържаща въздушен мехур, докато била под наблюдението на наставник. Освен това Аврамова не премерила добре кръвното налягане на родилка, не взела подходящите мерки за лекуването на новородено с бавен сърдечен ритъм и други.

През юни 2010 Аврамова била уволнена, след като не успяла да покаже необходимото подобрение. Българката, която твърди, че работи като акушерка на пълно работно време в неназована болница в Окстед, поискала отлагане на изслушването пред Съвета по акушерство и медицински грижи, защото била уморена от нощна смяна. Искането й било отхвърлено от съвета, който решил да продължи да разглежда случая в нейно отсъствие.

Аврамова отрича повечето обвинения и твърди, че не си спомня да е допуснала грешките, за които я обвиняват.