Болниците в Газа са препълнени след израелската атака

Липсват животоспасяващи лекарства, съобщи Световната здравна организация.

18.11.2012 | 09:28
Болниците в Газа са препълнени след израелската атака

Болниците в Газа са препълнени с ранени от израелските бомбардировки и изпитват недостиг на животоспасяващи лекарства и други медикаменти, съобщи днес агенция Reuters като се позовава на Световната здравна организация.

Здравната агенция на ООН призова за 10 милиона долара от донори, за да бъдат осигурени липсващите медикаменти през следващите три месеца. 

Израелската военна авиация тази нощ нанесе удари в северната част на ивицата, в резултат на които загинаха двама палестинци, а 16 бяха ранени, съобщи руската агенция ИТАР-ТАСС, като се позова на медицински източници. Обстрелван е комплекс , където са разположени офисите на редица медии и по-специално близкият до управляващото движение "Хамас" телевизионен канал "Ал Кудс". 

В опит да ограничат жертвите сред цивилното население израелските военни са започнали да предупреждават населението в Ивицата Газа като използват радио честотите на палестинското движение „Хамас”, съобщиха местни медии.

От посолството на България в Израел съобщиха за Bulgaria ON AIR, че са оказали съдействие на група от 14 българи, които работят в град Нетивот да бъдат временно преместени в Тел Авив.

През изминалата нощ премиерът Бойко Борисов е разговарял с израелския си колега Бенямин Нетаняху, който го уверил, че ще бъде направено всичко възможно за гарантирането на сигурността на българските граждани в страната.