Отстранен е агентът на ФБР, който започна разследването срещу Петрейъс

В компютъра на Пола Бродуел е намерен значителен обем поверителна информация.

15.11.2012 | 08:42
Отстранен е агентът на ФБР, който започна разследването срещу Петрейъс

Агентът на ФБР Фредерик Хъмфрис II, който започна разследването, довело до оставката на шефа на ЦРУ и разкри извънбрачната афера на Петрейъс с биографката му Пола Бродуел, е бил отстранен от случая. Причината е предполагаемото му увлечение към жената, чийто сигнал е предизвикал разследването, пише британският вестник The Guardian.

Колеги на агента от ФБР го описват като човек с „консервативни политически убеждения и известен с агресивността си”. Преди да името му да добие известност, Хъмфрис е наричан Голия Агент, тъй като бе разкрито, че е изпращал на Джил Кели снимки, на които е гол до кръста. Именно оплакване на Кели, че любовницата на Петрейъс й е изпращала заплашителни имейли, даде начало на разследването, довело до оставката на шефа на ЦРУ.

В компютъра на Пола Бродуел, който е иззет от дома й, е намерен значителен обем поверителна информация, предадоха световните агенции. Бродуел е уверила, че Дейвид Петрейъс не е източникът на секретните данни.

Междувременно бе съобщено, че генерал Дейвид Петрейъс ще свидетелства в петък сутринта пред комисията за разузнаването на Камарата на представителите за нападението над консулството на САЩ в Бенгази от 11 септември, в което загинаха посланикът на САЩ в Либия Кристофър Стивънс и още трима американци, предадоха световните агенции.