Секс скандалът в ЦРУ се прехвърли и към армията

Командващият американските части в Афганистан замесен в аферата "Петрейъс".

13.11.2012 | 09:27
Секс скандалът в ЦРУ се прехвърли и към армията

Командващият американските части в Афганистан генерал Джон Алън е замесен в скандала с бившия шеф на ЦРУ генерал Дейвид Петрейъс, съобщи министерството на отбраната. Той е разследван заради "неподходяща кореспонденция" с Джил Кели, която изпълнявала на доброволни начала функциите на връзка с обществеността в базата на ВВС "Макдил" във Флорида, обяви министърът на отбраната на САЩ Лион Панета.

Кели е „втората” жена в сексскандала и след направени признания в понеделник стана ясно, че е семейна приятелка на Петрейъс. От нея тръгна и разследването, довело до оставката му като шеф на ЦРУ. Кели се оплакала, че получава заплашителни имейли от Пола Бродуел, с която, както се оказа, Петрейъс е имал извънбрачна връзка.

Високопоставен източник от Пентагона съобщил за АП, че разследването е започнало във връзка със скандала около подалия оставка шеф на ЦРУ и започналата проверка за евентуално изтичане на секретна информация.

В базата "Макдил" е разположено Централното командване на САЩ, чийто командващ е бил Петрейъс, уточнява Reuters. По настояване на Панета назначаването на генерал Алън за командващ Европейското командване на въоръжените сили на САЩ и за главнокомандващ съюзническите сили в Европа е било отложено.

По-рано тази нощ агенти на ФБР влязоха в жилището на жената, чиято любовна връзка с Дейвид Петрейъс доведе до оставката му като директор на ЦРУ, предаде AP. Говорител на бюрото заяви, че е извършена акция в дома на Пола Бродуел в Шарлот, Северна Каролина. Не е ясно каква е била целта на обиска.