Великобритания с нова имиграционна система от 2021 г.

В страната ще продължат да се обучават български студенти, които в момента са около 6 000

27.02.2020 | 18:08 Редактор: Юлия Христова
Великобритания с нова имиграционна система от 2021 г.

От 1 януари 2021 година във Великобритания ще има нова имиграционна система, по която ще трябва да кандидатстват хората, които искат да живеят, работят или учат на Острова. Това съобщи днес във Варна посланикът на Обединеното кралство у нас Ема Хопкинс. Тя уточни, че по новата система ще се получават точки, например за владеене на английския език, за осигурена с предложение работа, за размер на заплатата и др. Освен това, ще има и пътека за по-лесен достъп до разрешителни и визи за висококвалифицирани кадри, пише Монитор.

Посланикът на Великобритания допълни, че българи ще могат до 6 месеца, без да имат нужда от виза, да посещават за туризъм или кратки бизнес пътувания Обединеното кралство. Във Великобритания ще продължат да се обучават български студенти,  които в момента са около 6 000. Около 2 500 пък са английските студенти в България, каза още. Н.Превъзходителство.

Тя коментира още, че не вярва след Brexit икономиката на Великобритания да навлезе в рецесия и да се стигне до отпадането на споразумения с ЕС. "Ние сме с много силна икономика, със силен фундамент, със силни традиции във финансите и сме петата най-голяма сила в света“, каза посланик Хопкинс. Според нея, Обединеното кралство ще просперира и занапред.

"Другата седмица ще започнат преговорите, като за Обединеното кралство е много важно да поеме контрол върху своята политика и не търсим отношения с ЕС, които да попречат на това“, обясни  още посланик Хопкинс. Тя е във Варна за лекция пред студенти от Икономическия университет в града на тема "Мястото на Великобритания и България в НАТО“.

Събитието е част от кампанията на посолството на Великобритания у нас за отбелязване на 140-годишнината от началото на дипломатическите отношения между двете държави. По-късно през деня програмата на посланик Ема Хопкинс във Варна предвижда посещение на Военноморското училище в града и среща с установили се трайно у нас британски граждани.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК