Близкият Изток – предистория и решения

Гледайте извънредното коментарно студио на Bulgaria ON AIR - 30 октомври, 21:30

30.10.2012 | 13:25
Близкият Изток – предистория и решения

На 30 октомври гледайте извънредното коментарно студио на Bulgaria ON AIR, посветено на кризата в Близкия изток. Къде е начало на напрежението в Сирия? Кои са страните в конфликта? Трябва ли външна намеса? Как и кога започна напрежението в Ливан? Интереси – политика или икономика? Или – и двете? Това са въпросите на извънредното ни студио с водещ Мартина Ганчева.

Ще потърсим отговори от първа ръка в разговор с Анас Абдах, един от ръководителите на сирийската опозиция, и с Маха Яхия - специалист по социални проблеми с два доктората по социални и хуманитарни науки и 17 години академичен и преподавателски опит.

За експертен коментар, гости в студиото на Bulgaria ON AIR ще бъдат:

Енчо Господинов - специален съветник на еврокомисаря за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева. Господинов е и заместник-генерален секретар на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец.

Васил Василев - Едно от знаковите имена в журналистиката на прехода, признат за един от най-добрите анализатори по проблемите на Близкия изток у нас. В разгара на войната в Ливан тогавашният кореспондент на БНТ е един от малкото журналисти, които остават в Бейрут.

Георги Милков работи вече 18 години като военен кореспондент на вестник „24 часа”. Следеше отблизо делото на българските медици в Либия. Негово е първото интервю за България със Сейф ал Ислам, наследника на Муамар Кадафи.

Александър Богоявленски, току-що завърнал се от Бейрут, е консултант в сферата на корпоративните и дигитални комуникации, с над 15-годишен опит в медийната среда, включително пред микрофона в БНР, Би Би Си и Свободна Европа.

 

Темата е Близкият изток – предистория и решения.
30 октомври, 21:30 часа, по Bulgaria ON AIR.