Ураганът Айзък приближава Ню Орлиънс

Скоростта на вятъра е около 130 километра в час.

29.08.2012 | 10:00
Ураганът Айзък приближава Ню Орлиънс

Ураганът от първа степен Айзък достигна щата Луизиана. Към 0.00 часа местно време (5.00 GMT) природната стихия се приближи на 110 километра от опустошения преди седем години от урагана Катрина Ню Орлиънс. По данни на Националния център за наблюдение на ураганите Айзък се движи със 130 километра в час. Той ще бъде първият сериозен тест за струващата милиарди долари система за защита от наводнения на Ню Орлиънс, изградена след природното бедствие Катрина през 2005.

Айзък вече причини смъртта на около 24 души в Хаити и Доминиканската република. Ураганът предизвика и сериозни наводнения и разрушения на Карибите и стана причина за отлагането с един ден на предизборната кампания на кандидата на Републиканската партия за президент Мит Ромни в Тампа, Флорида.

Десетки хиляди души бяха предупредени да напуснат домовете си в Луизиана и Мисисипи. Към живеещите в още два щата- Флорида и Тексас, също бяха отправени предупреждения за евакуация. Според официалните служби ураганът ще отслабне преди да достигне Ню Орлиънс.