Гърция обеща да промени негативния си имидж

Гръцкият премиер Андонис Самарас е оптимист за икономическото развитие на страната.

27.08.2012 | 13:03
Гърция обеща да промени негативния си имидж

Гръцкият премиер Андонис Самарас обеща Гърция да промени негативния си имидж. След официалните си посещения в Берлин и Париж Самарас заяви, че разговорите му с германския канцлер Ангела Меркел и с френския президент Франсоа Оланд ще позволят на Гърция постепенно да промени негативното мнение за страната зад граница, пише вестник Катимерини.

Самарас е оптимист и по отношение на перспективите за икономическо възстановяване на Гърция. По думите му, битката за това ще продължи извън партийните противоречия, защото страната го изисква и гърците са длъжни да го направят.

Според публикации в германската преса представянето на оценката за напредъка в прилагането на икономическите реформи в Гърция може да бъде отложена с около месец и вместо през септември да бъде представена през октомври.  Причината за това е, че правителството в Атина ще може най-рано през септември да представи резултатите от своите опити за приватизация. От оценката на  Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд зависи дали ще бъде отпуснат поредния транш от втория спасителен пакет в размер на 31 и половина милиарда евро.