Pussy Riot става търговска марка

В интернет вече се продават тениски със снимките на трите осъдени певици.

22.08.2012 | 09:43
Pussy Riot става търговска марка

Пънк групата Pussy Riot ще регистрира търговска марка, под която ще бъдат продавани продукти, свързани със скандалните й членове, пише вестник "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

Процесът на регистриране на марката е започнал през април, уточни един от адвокатите на групата. Неотдавна Пьотр Верзилов, съпругът Надежда Толоконникова, една от членките на бандата, предупреди, че скоро, за да се търгува с продукти и сувенири, свързани с Pussy Riot, ще трябва да се издава съответното разрешително.

Въпреки това в интернет вече се търгуват тениски с надписа "Освободете Pussy Riot " и със снимки на трите осъдени певици. Но хората, които дръзват да носят подобни тениски из Москва, рискуват да си имат не малко проблеми, посочва в. "Кориере дела сера".

Трите членки на провокативната пънк група бяха признати за виновни по обвинения за хулиганство и осъдени на две години затвор. Това е един от най-следените съдебни процеси в съвременната и стория на Русия, отбелязват световните медии.

Съдия Марина Сирова обяви присъдата аргументирайки я с това, че с хулиганското си поведение, което според съда е продиктувано от религиозна омраза, трите момичета са обидили всички вярващи. На 23 февруари групата организира пънк-молебен в храма "Христос Спасител" в Москва. Тогава с маски на главата и електрически китари те изпяха песен с критики към връзката между църквата и политическата власт и поискаха Русия да се освободи от Владимир Путин.