Китай не може да овладее вируса: Над 80 жертви и 3000 заболели!

В 20 града са въведени ограничителни мерки и са блокирани транспортните връзки

27.01.2020 | 07:05 Редактор: Тодор Петров

Повече от 80 са вече жертвите на коронавируса в Китай, а 3000 са потвърдените случаи на заболелите. Повечето от загиналите са възрастни, както и хора с отслабен имунитет и придружаващи заболявания. Световната здравна организация коригира днес оценката си за заплахата, свързана с коронавируса, като я промени от "умерена" на "висока" в международен план.

Две нови болници се изграждат в първоизточника на заразата - Ухан. Градът е и под карантина. В общо 20 града са въведени ограничителни мерки и са блокирани транспортните връзки. 

На границата на провинция Хъбей служители проверяват температурата на хората. Експерти предупредиха, че вирусът може да се разпространи по време на инкубационния си период, което затруднява овладяването му. 

Властите в Хонконг затвориха популярните увеселителни паркове "Дисниленд" и "Оушън парк". Въпреки че Китай взе драстични мерки за борба с вируса, включително забрана на груповите екскурзии в страната и чужбина, той продължава да се разпространява и извън страната.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК