Чавес: САЩ може да имат оръжие причиняващо рак

Президентът на Венецуела допусна, че САЩ имат тайно оръжие, което покосява неудобните политици в Латинска Америка.

29.12.2011 | 15:08
Чавес: САЩ може да имат оръжие причиняващо рак

Уго Чавес попита дали САЩ не са разработили тайно оръжие, което да причинява рак. Според него по този начин, Америка си разчиства сметките с неудобните лидери.

Самият той, по-рано тази година, се подложи на няколко тежки операции, а преди дни стана ясно, че президентът на Аржентина Кристина Фернандес де Киршнер също е болна от рак.

Чавес припомни, че от коварната болест са страдали президентът на Парагвай Фернандо Луго, държавният гава на Бразилия Дилма Русеф и предшественикът й Лула  Да Силва, и всички по едно и също време.

„Това е доста странно. Замислям се дали е случайно“, заяви президентът на Венецуела и уточни, че не отправя обвинения, защото няма никакви доказателства, а просто разсъждава на глас.

При все това Чавес обвини американското правителство, че е заразявало в миналото гватемалски затворници със сифилис и други болести през 1940. Факт, който по думите му е излязъл на бял свят едва миналата година.

Президентът на Венецуела на шега заяви, че колегите му Ево Моралес и Рафаел Корера трябва да бъдат много внимателни, за да не се заразят и те с рак.