Доминик Строс-Кан наруши мълчанието

Бившият директор на МВФ призна за „неуместен контакт“ са камериерката от хотел Софител в Ню Йорк.

19.09.2011 | 11:14
Доминик Строс-Кан наруши мълчанието

Доминик Строс-Кан наруши мълчанието си и разказа пред  френската телевизия TF1 за отношенията си с Нафисату Диало, аферата Банон и бъдещето си в политиката. Бившият директор на Международния валутен фонд призна, че е имал „неуместен” контакт с камериерката от американския хотел Софител.
На въпроса какво се е случило в апартамента в хотела в Ню Йорк Строс-Кан отговори, че случилото се не е „включвало нито насилие, нито агресия“.
 „Дали е било слабост? Мисля, че беше повече от слабост – отбеляза  бившият директор на МВФ. - Смятам, че това е морална грешка и не се гордея с нея. Безкрайно съжалявам, както съжалявах всеки ден от тези четири месеца. Сигурно няма да спра да съжалявам,“ завърши Строс- Кан.
На въпроса дали е жертва на заговор, бившият директор на МВФ заяви, че е възможно ситуацията да е била нагласена и че ще се разбере дали има заговор.
 „Капан ли? Възможно е. Дали е било заговор – ще видим, има още неясни детайли,“ бяха думите на  Доминик Строс-Кан пред TF1.
След като кандидатурата му за президентските избори във Франция се провали, Строс-Кан смята да се насочи към проблемите в развиващите се страни и имиграцията.
Появата на Доминик Строс-Кан беше посрещната от петдесетина феминистки, които протестираха срещу бързото му освобождаване. Те бяха възмутени от възможността, която се дава на бившия директор на МВФ да прави публични изяви. Плакатите на заявили възмущението си жени бяха с надписи : „DSK, млъкни и остави жените да говорят”.