Обама с президентската кампания за 2012 г.

Президентът на САЩ продължава да разяснява проектозакона за заетостта.

13.09.2011 | 07:59
Обама с президентската кампания за 2012 г.

Програмата за 450 млрд. долара трябва да помогне за насърчаване на ръста на икономиката, както и да подкрепи преизбирането на Барак Обама на президентския пост през 2012 г.
„Когато става дума за подкрепа на икономиката и балансиране на бюджета, ние трябва да решим кои са приоритетите ни - заяви Барак Обама. - Дали оставяме данъчните облекчения за милионери и милиардери или инвестираме в образование, технология и инфраструктура?“
Впоследствие директорът на Департамента по управление на бюджета Джак Лию подкрепи президента. Той  заяви, че „ако американците бъдат помолени да изберат между данъчни облекчения за мениджъри на инвестиционни фондове, които получават преференции за дяловете си в петролната и газова индустрия; данъчни облекчения, които третират петролната и газова индустрия с приоритет пред другите индустрии; и корпоративните самолети, които са с предимство пред търговските полети, изборът няма да е труден“.
На Капитолия републиканци харесаха някои аспекти от програмата, но не бяха убедени, че инфраструктурата и другите насоки, предвидени за стимулиране са добра идея, защото ще доведат до увеличение на дефицита в краткосрочен план.
президентска кампания, преференции, дефицит, краткосрочен план, търговски полети, бюджет, образование, инфраструктура