Ню Йорк отваря летищата до вторник

Непокритите със застраховка щети в Северна и Южна Каролина се очаква да достигнат сума между 200-400 млн. долара.

29.08.2011 | 08:36
Ню Йорк отваря летищата до вторник

Ураганът Айрин, който се разрази по източното крайбрежие на Съединените щати, продължава да отслабва. Броят на жертвите обаче достигна 18 души и парализира почти напълно транспорта в района на Ню Йорк.
Над 4 милиона домакинства в 12 щата са без ток, включително и в окръг Колумбия.
Трите летища на Ню Йорк, които останаха затворени в събота заради урагана Айрин, ще отворят в понеделник. Подаденият от авиационните власти срок е с ден по- късно.
Трите летища на Ню Йорк – Джей Еф Кенеди, Нюарк и Лагуардия, бяха изцяло затворени в събота вечера, заради приближаването на Айрин. Решението създаде хаос в транспорта, a достъпът до летищата беше блокиран и за военни самолети на Съединените щати.
Отменените полети достигнаха цифра над 10 000.
Части на Ню Йорк все още са без електричество. Наводнения има в крайбрежните райони на града. Общественият транспорт няма да заработи и в понеделник, поради съображения за сигурност. Кметът на града Майкъл Блумбърг отмени заповедта за принудителна евакуация на 370 000 души, които живеят в Манхатън, Стейтън Айлънд и Бруклин.
Силата на Айрин отслабва и ураганът вече се превърна в тропическа буря, която се движи на североизток.
Непокритите със застраховка щети в Северна и Южна Каролина се очаква да достигнат сума между 200-400 млн. долара. В същото време само на Бахамските острови пораженията от Айрин се оценяват на около 1 млрд. долара.