Ранени и арестувани при протестите срещу визитата на Папата в Испания (видео)

Повече от 100 организации застанаха зад протеста на площада Пуерта дел Сол в испанската столица.

19.08.2011 | 10:37
Ранени и арестувани при протестите срещу визитата на Папата в Испания (видео)

За втора поредна нощ испанската столица Мадрид стана сцена на сблъсъци между полиция и демонстранти.  Недоволството на протестиращите беше предизвикано от посещението на папа Бенедикт XVI.

Протестиращите се събраха на площада Пуерта дел Сол за втора поредна нощ. Полицията реагира безкомпромисно. 8 души бяха ранени, още толкова бяха задържани, когато силите на реда се опитаха да разделят протестиращите срещу визитата на папа Бенедикт XVI от  поклонниците, дошли от цял свят да видят главата на Римокатолическата църква.

Папа Бенедикт XVI е на четиридневно посещение в страната по случай Световния ден на младежта.  Организаторите изчислиха, че неговата  визитата  ще донесе на хазната 100 млн. евро. Според  демонстраторите, напротив, посещението ще струва приблизително същата сума.

Повече от 100 организации застанаха зад протеста  на площада Пуерта дел Сол в испанската столица. В това число и движението М 15, което организира постоянни  демонстрации през последните три месеца, срещу икономическите проблеми и високата безработица в страната.