Обвинението срещу Строс-Кан се пропука

След новите разкрития се очаква бившият директор на МВФ да бъде освободен от домашния арест, под който е поставен в момента.

01.07.2011 | 11:35
Обвинението срещу Строс-Кан се пропука

Обвинението срещу бившия директор на международния валутен фонд Доминик Строс-Кан се пропука. Финансистът, обвинен в сексуално посегателство срещу нюйоркска камериерка, отново застава пред съда. Сега прокурорите признават, че имат съмнения в твърденията на жертвата. По неофициална информация, тя многократно е лъгала след предполагаемото нападение срещу нея на 14 май. Разследващите открили проблеми с молбата й за убежище, както и евентуални връзки с криминални дейности, в това число търговия с наркотици и пране на пари.
През последните две години в банковата й сметка са били внесени пари, а прокуратурата е записала разговори, в които тя е обсъждала изплащането на определени суми, във връзка с обвиненията й. Въпреки експертизата, която доказа сексуален контакт между френския политик и 32-годишната африканска имигрантка от Гвинея, има голяма вероятност по-тежките обвинения да отпаднат изцяло. След новите разкрития се очаква Строс-Кан, който продължава да отхвърля обвиненията, да бъде освободен от домашния арест, под който е поставен в момента.