Бомбена заплаха блокира летището "Роналд Рейгън" в САЩ

Някои от пътниците, които чакаха полетите си на летище Рейгън и бяха свидетели на инцидента, смятаха, че властите се престарават в действията си.

20.06.2011 | 13:25
Бомбена заплаха блокира летището

Заплаха за поставена бомба временно задържа полетите на летище "Роналд Рейгън" във Вашингтон в неделя. Сигналът, че на самолет, излетял от Дейтън, Охайо има бомба, се оказа фалшив. Бил е подаден от жена на билетното гише на летището в Дейтън, когато самолетът е излетял. Тъй като машината е била по-близо до летище Рейгън, отколкото до Дейтън, властите са взели решение самолетът да се приземи във Вашингтон. След кацането, той  веднага е заобиколен от коли на полицията, пожарната и линейки. Пътниците са свалени от самолета и качени на автобуси. Бомбени експерти на ФБР са го претърсили, но експлозиви не са открити. Жената, отправила заплахата, е била задържана. Някои от пътниците, които чакаха полетите си на летище Рейгън и бяха свидетели на инцидента, смятаха, че властите се престарават в действията си.
Пасажерът Питър Крукшанк сподели пред медиите, че това е параноя.  Друг пътник на летището Ким Гиси сподели, че изобщо не е притеснен и допълни, че повече се притеснява, ако „ нещо се случи на самия самолет и хората не могат да се справят с него.”
Бомбената заплаха затвори летището за около 20 минути, но  по-късно то се върна в нормален режим на работа. Инцидентът се разследва.