САЩ е против избори с участието на Кадафи в Либия

В интервю за италиански вестник Сейф ал Ислам казва, че до края на годината в Либия могат да бъдат проведени избори под международно наблюдение.

17.06.2011 | 14:55
САЩ е против избори с участието на Кадафи в Либия

НАТО за пореден път бомбардира укритието на Муамар Кадафи в Триполи. Властите в столицата изразиха готовност да приемат международните усилия за край на четиримесечните боеве между поддръжниците на Кадафи и бунтовниците, които контролират източната част на страната. Те обаче не спират да настояват, че полковникът няма да се поддаде на натиска да бъде отстранен. Докато НАТО нанесе най-малко три въздушни удара над Триполи, бунтовниците продължават да се борят със силите на Кадафи близо до северозападния град Мисрата.
Междувременно, САЩ отхвърлиха предложението за избори, в които да участва и Муамар Кадафи. В интервю за италианския вестник “Кориере дела Сера” синът на либийския лидер Сейф ал Ислам казва, че до края на годината в Либия могат да бъдат проведени избори под международно наблюдение. Сейф ал Ислам подчертва още, че полковникът е готов да се оттегли от властта, ако загуби вота, но няма да отиде в изгнание.