България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Да обличаш известните: Как наша дизайнерка впечатли майката на Илън Мъск

С първите ми рокли там успях да привлека вниманието на много големи световни списания, сподели Десислава Тошева

07.06.2023 | 09:34 Редактор: Вяра Димова

Да облечеш майката на милиардера Илън Мъск. На корицата на елитни гръцко издание Мей Мъск е облечена в ефирна черна рокля - дело на дизайнерката Десислава Тошева. Българката покорява световната модна сцена и остави своята следа на червения килим на филмовия фестивал в Кан. 

"Имахме възможност да се запознаем на живо. Всичко тръгна от миналогодишния филмов фестивал. Бях първият и единствен моден бранд, участващ на звездния шоурум. В резултат на първите ми рокли там успях да привлека вниманието на много големи световни списания", сподели дизайнерът и моден предприемач Десислава Тошева в студиото на "България сутрин".

За фотосесията в Санторини от всички рокли Мей лично е избрала роклята на българката. "Тя се впечатли изключително много от дизайна, попита кой е дизайнерът, откъде е. Когато е разбрала, че е от България, се е учудила. Така роклята достига до нея. Фотосесията се проведе в Санторини за премиерата на нейната книга", разказа дизайнерът пред Bulgaria ON AIR.

Запознанството между българската дизайнерка и майката на Мъск се случва преди две седмици в хотела, в който и двете са били настанени в Кан. "Тя ми писа, след като я бях качила в Instagram, беше споделила две от сторитата на бранда. Нейната лична стилистка допълнително се свърза с мен", допълни Тошева.

По време на филмовия фестивал са открити 13 рокли, което е рекорд за България, изтъкна модният предприемач.

"Всяка от знаменитостите, която облякохме, е изключителна личност. Първата жена, с която започнахме, е бизнес дамата Анна Щукерт. Тя облече роклята на Мей Мъск, тъй като много я хареса. Друга известна личност е Александра Вино. Тя е актриса и режисьор, сподели няколко снимки, в които носи роклята в присъствието на Оливър Стоун - един от най-големите холивудски режисьори", коментира още Тошева и сподели, че успеха си дължи на годините образование.

Гледайте целия разговор във видеото.