България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Гуцанов: Тагарев не трябва да е министър на отбраната, това е най-големият ястреб

Депутатът от БСП не вярва кабинетът да издържи 9 месеца

06.06.2023 | 08:42 Редактор: Елеонора Танева

До часове става ясно дали България ще има редовно правителство с премиер акад. Николай Денков.

"Дали е кабинет Денков - Габриел или само Денков предстои да видим, 9 месеца не вярвам да издържи това, не виждам как ще стане с начина, по който се създава този кабинет. Партия "продължаваме промяната" се роди като протестна партия, която трябваше да смени този модел на управление, в един момент се прегръща с антипода си ГЕРБ. ДБ акостираха с гумената лодка в Росенец и така се върнаха в парламента, а сега се прегърнаха с Пеевски и ДПС. Това е коалиция на омертата и коалиция на имунитетите", коментира депутатът от БСП Борислав Гуцанов в студиото на "България сутрин".

По думите му от "Продължаваме промяната" са излъгали своите избиратели и така са влезли в НС. Той е категоричен, че се прилага двоен морал и даде пример: "Изгонваш руски дипломати без доказателства". А изтеклите записи от заседанието на "Продължаваме промяната" нарече "свинщина".

"Станахме свидетели на пълна свинщина, да коментираш, че ще съгласуваш разузнавателните служби с посолствата, това не е ли национално предателство?", попита той.

Пред Bulgaria ON AIR той беше категоричен, че Тодор Тагарев не трябва да бъде военен министър.

"Това беше коалиция на войната, това е най-опасното нещо за държавата ни. Те биха ни вкарали във военен конфликт, на 250 км от Варна. Тагарев, със своите изказвания, не е ли опасен за България? ВВС излязоха с ясно виждане, че са притеснени кой ще бъде министър на отбраната. Това не се е случвало в българската армия. Това е най-големият ястреб, който може да съществува", заяви Гуцанов. 

Депутатът прогнозира, че Тагарев ще разреши даване на българско въоръжение на Украйна, което "ще отслаби силите на България".

Гуцанов заяви категоричната си позиция, че американски компании печелят на гърба на българите. 

"Браво на американските разузнавачи за това, което правят. Техните компании печелят, кое е по-изгодното за България - руска, азербайджанска или друга газ, или втечнен от САЩ? Ако АЕЦ "Белене" бъде направена от "Росатом" и френските доставчици, тя ще струна 10 млрд., ако се направи от "Уестингхаус" - 30 мрлд.", заяви народният представител.

Той посочи като провал на служебното правителство провеждането на изборите, които според него не са били честни.

От БСП остават на позицията, че България не трябва да влиза в Еврозоната в края на 2023 или началото на 2024 г. 

"Няма да сме готови. Не разбирам това упорство да влезем на цената на всичко, ние не сме готови, това не трябва да е за сметка на бюджета на всеки един гражданин. Ще стане обедняване и икономиката не може да поеме този удар", изрази позицията си Гуцанов.

Гледайте целия разговор във видеото.


2
0 rate up comment rate down comment 0
Това нещо
преди 9 месеца
Родът на Тагарев произхожда от с. Пирин,Санданска община. Освен българи в с.Пирин е имало и доста куцовласи. Не се знае що за сЪтвор е това нещо. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Влад
преди 9 месеца
Човек, който отдавна трябваше да е в затвора тръгнал да дава акъл...Ама това вече е нещо нормално за нашата бедна Родина... Сигнализирай за неуместен коментар